Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 juli 2010

Wederzijdse genegenheid

Omdat het helemaal geen terrasweer was, werd Thassos de Terraskat binnen in het restaurant aan het werk gezet. Als de gasten waren vertrokken moest hij hun tafeltje controleren en zo nodig kuisen. Tenminste, dat dachten wij want zo leek het. Maar nee, Thassos mag dus helemaal niet op de tafeltjes komen! We hadden het dus helemaal verkeerd gezien en Thas werd verzocht het pand te verlaten.
Ja, dit was een foutje van Thassos. Kon hij het deze avond nog goedmaken?






Wel, dat was hij toevallig inderdaad van plan, en het hielp dat de deur open stond.
Thassos gaf te kennen dat hij iets erg belangrijks moest doen voor de zaak, en nodigde ons uit met hem mee te gaan. En omdat wij toch uitgegeten waren, gingen wij op zijn uitnodiging in.













De afvalbak. Wat is er met die bak, Thas? Ja, de vuilniszakken zijn mooi weggewerkt in een prachtige houten kast, en we snappen ook dat dat de meeuwen op een afstand houdt. Maar wat wilde je ons nu laten zien?
Ah, muizencontrôle! Nee, nu snappen we het! En dit hoort ook bij je werk als terraskat? Zelfs je belangrijkste taak! Wel Thas, we zijn onder de indruk. En, vang je er wel eens één? Regelmatig zelfs?




Jazeker, Thassos doet goed werk voor het restaurant. Hij controleerde de afvalkast aan alle kanten maar vond deze keer geen muis. Zijn baas verzekerde ons echter dat Thas de beste muizenjager en -vanger is die je je kunt wensen, en om zijn woorden kracht bij te zetten kreeg Thassos een dikke knuffel voor het oog van de camera. U kunt wel zien dat Thas daar erg van genoot, en we kunnen ook wel stellen: zijn baas idem....
Wel, hier dus een goed voorbeeld van hoe een verhouding baas/werknemer ook kan bestaan met wederzijdse genegenheid. Voor de goede orde: Thassos werkt dus bij het restaurant, maar woont elders. Hij heeft een klein huisgenootje (ook rood, maar dan met meer wit) dat eveneens wat rondscharrelde bij het restaurant, maar dat ventje moet nog een hoop leren voordat hij zo'n goede terraskat is als Thassos. Tot zover onze verslaggeving vanuit DOK2.

2 opmerkingen:

katja zei

Toen wij afgelopen zondag richting DOK2 liepen, ontmoetten we Thassos ook, bij de fietsbrug vanaf de Herengracht. Hij ging toen heel eng buiten het brughek langs de waterkant balanceren, dus wij zijn snel doorgelopen, uit angst dat hij door zijn uitsloverij in het water zou vallen (wel in de gaten gehouden dat hij niet echt viel hoor).
Het eten was trouwens erg lekker !

Hans zei

De foto die ik wat langer geleden van Thassos gemaakt heb was op dezelfde plek, maar als vlucht voor een blafbeest. Ik heb toen ook doodsangsten uitgestaan. . . . Ik heb ook gewacht tot hij veilig doorliep!