Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 4 juli 2010

Vroege Vogels (6)

Het was niet zo makkelijk lopen voor Iwan in de Katbladstraat, want de luizen in de bomen hebben met het warme weer van de afgelopen dagen voor flink wat "plak" gezorgd zodat Iwan regelmatig vast aan de straatstenen bleef zitten. U ziet op de foto hoe Iwan probeert om de plakzooi heen te lopen, maar eenvoudig was dat niet. Trouwens, mevrouw Katblad viel nog bijna op haar snuit doordat één van haar slippers bleef vastkleven in de luizenellende. Gelukkig bleef zij nog net op de been, en dat is maar goed ook want anders zou de (nieuwe) camera beschadigd kunnen raken!
Wel, de zwart-witte op de foto is natuurlijk Lima, want die was ook al erg vroeg opgestaan. Lima kent Iwan blijkbaar nog niet, want in eerste instantie bleef hij op veilige afstand van deze grote, rooie reus!

Maar zijn nieuwsgierigheid nam de overhand, en bovendien had Iwan het veel te druk met het zoeken naar plakvrije grond onder zijn poten zodat er van enige vijandigheid geen sprake was. Lima nam van de gelegenheid gebruik om even aan Iwan te snuffelen en er gebeurden verder geen nare dingetjes. Maar als Lima op straat was, zou Os er toch ook moeten zijn? Wij ontdekten Os onder een wielhuis. Waarom hij daar zat? Wel, lees dat maar in deel 7!

Geen opmerkingen: