Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 4 juli 2010

Vroege Vogels (5)

In de Parallelstraat waren behalve Luna nog geen katten te vinden, dus liepen wij een stukje langs het gevaarlijke water. In de verte, tussen de Katbladstraat en Iwan's straat, zagen wij Iwan zelf. Ja, hij was net aan het ontbijten en had er een flinke zooi van gemaakt. Toen wij hem riepen, riep hij terug. Nee, hij had deze troep niet gemaakt, dat was een ander geweest. Hij was juist degene die de boel aan het opruimen was, en dat we dat nu niet snapten was erg teleurstellend.
Ach Iwan, je staat je bek nog af te likken! Wie hou je nu voor de gek?
Wel, Iwan wilde het er verder niet meer over hebben en vroeg om een aai. Of twee, dat mocht natuurlijk ook. En verder was hij best bereid om met ons mee te lopen naar de redactie. Of gingen wij nog niet naar huis? Ja, wij gingen inderdaad die richting uit om te zien of onze eigen haarfabrieken al klaar waren met hun dakinspectie, en om te zien of Oscar al was ontwaakt. En Iwan liep dus met ons mee, wat wij erg gezellig vonden.

2 opmerkingen:

katja zei

Wat staat Iwan mooi in het ochtendzonnetje ! Maar wel een viespeuk dat hij uit die smerige bakjes stond te eten zeg !

Wilma zei

Tja, moeten de mensen maar niet hun zooi laten slingeren!