Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 15 juli 2010

Verjaardagsschandaal

Mevr. T. Troy:
Zo, ik heb er alweer een halve werkdag opzitten, en dat op mijn verjaardag. Jazeker, ik heb het Poezenloket bewaakt in weer en wind, dus kun je nagaan. En nu we zo rustig samen in de keuken staan, lijkt het me een goed moment om mijn verjaarslunch te serveren. Nee, ik weet wel dat ik het niet vieren wilde - dat hoeft op mijn leeftijd (16 - red.) niet meer -, maar een lekker hapje hoort er natuurlijk wel bij, en dan het liefst zonder pottenkijkers. Dus dit is een excellent moment.
U zegt dat u mij niets te bieden hebt? Niet een stukje haring, makreel of biefstuk? Nou, dat is fraai! Al die heisa rond de verjaardagen van die anderen en voor mij op deze heuglijke dag niets in huis gehaald? De beste haarfabriek van stal? De meest plichtsgetrouwe en langst meelopende? Ik sta paf!
Nee, ik stop niet met schreeuwen! Wat krijgen we nou!?

 Haal dan maar wat uit de diepvries. Ja, ik heb zelf gezien dat je daar van die grote garnalen in hebt gestopt! En donder op met die camera! Nee, ik ben niet ordinair, alleen maar vreselijk boos!
Dit is een uitgelezen moment, ik ben jarig en we zijn hier nu met zijn tweeën, en jij gaat me vertellen dat je alleen maar van die gore 8+ brokken in huis hebt? Het is een grof schandaal!
Wel, ik zal je nog 1 kans geven. Stap op de fiets en ga naar de winkel, en waag het niet om zonder lekkers voor de jarige bejaarde terug te komen! Het moet echt niet gekker worden hier! Dat ik dat nou nog moet meemaken! Tjongejonge!

7 opmerkingen:

Trudi zei

Gefeliciteerd mevrouw Troy, vorig jaar was er zelfs een katbladfeestje vanwege uw verjaardag....... wat lekkers mag niet ontbreken op uw verjaardag!

De redactie zei

Schuldbewust heeft mevr. Katblad inmiddels een stukje vis gehaald. Maar dat zal wel gedeeld moeten worden door 4. Gelukkig is het stukje groot genoeg....
En dit jaar vieren we het Katbladfeest in september, als Japekop jarig is. Bereidt u maar vast voor!

Jacq. zei

GEFELICITEERD, lieve Mevr. T. Troy!
Hoop dat je een héél groot stuk vis krijgt....dat mag ook wel al je al 16 jaar bent geworden....

katja zei

En ? Heeft mevrouw Troy genoten van het stukje vis ?
Nog gefeliciteerd met haar !

Mevrouw Katblad zei

Jazeker heeft zij genoten! Ze ging er zelfs hard bij grommen om er zeker van te zijn dat de anderen niets van haar portie kwamen jatten! Dank allemaal voor de felicitaties!

Annemieke zei

Alsnog gefeliciteerd Mw Troy! Zestien is een respectabele leeftijd, daar mag een stukje vis niet bij ontbreken! Heeft u helemaal gelijk in.

ina zei

Gefeliciteerd, mevrouw Troy.
U ziet er nog puik uit voor uw leeftijd.