Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 23 juli 2010

Vakantietijd

Ze wilden niet werken, de jonge reporters. En dus toen wij hen vroegen met de fotograaf mee te gaan voor een kleine ronde, deden ze dat onder protest. Ja, de verveling en onwil druipt er vanaf.
Maar een rondje Hoftuin verkennen, is dat nou teveel gevraagd?
Het stel sjokte zeer ongeinteresseerd achter de fotograaf aan....













Niet eens de energie om wat hapjes gras te kauwen?
Nee, Boez kon alleen maar wat appelig voor zich uit kijken. Dit zou dus weer een saaie reportage van niks worden. Zeg Boez, we hebben wel een Katblad dat gevuld moet worden! Ga eens een keer je brokjes verdienen! Komop, aan de slag!













En Os dook tussen de sprieten. Ook al zo zinloos en weinig spannend.
















Ah, daar kwam het Hofventje aan. Misschien dat hij wat leven in de brouwerij kon brengen? Een kleine schermutseling wellicht? Een paar meppen hier en daar? Een kleine grauw- en snauwpartij dan tenminste?









Wel, het is duidelijk vakantietijd. Niemand heeft ergens zin in, ook het Hofventje niet. Hij snuffelde even op de plek waar de Boez tussen het gras was gedoken en dat was dat.
Het is trouwens sowieso erg kalm op straat. Het lijkt erop of veel haarfabrieken uit logeren zijn gestuurd of ergens achter de gordijnen opgesloten zitten. Het kan ook zijn dat ze moeten herstellen van de warmte en ergens liggen te luieren.
In elk geval kunnen wij u dus maar weinig nieuws brengen op dit moment, maar wij blijven ons best doen natuurlijk. Maar dan heb ik het over de fotograaf en mevrouw Katblad, niet over de haarfabrieken. Want die doen blijkbaar ook aan vakantie....

Geen opmerkingen: