Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 24 juli 2010

Vakantie is afgelopen!

De fotograaf was naar de Hoftuin gegaan met onze twee oudste reporters om zo getuige te kunnen zijn van de overdracht van Mees aan zijn mensen. Ja, want in de loop van de dag was duidelijk geworden waar het Hofventje woonde...
Bijna tegelijkertijd gebeurde het dat onze speurder Katja het Hofventje op (dieren)Marktplaats zag staan als "vermist" en dat doorgaf aan mevrouw Katblad, en dat het mens van het Hofventje van het Dierenmeldpunt de Provincie vernam dat het Hofventje best wel eens haar Mees kon zijn. Met de pleegmoeder (mens van Bohr) van 't Hofventje werd toen een afspraak gemaakt om te kunnen vaststellen of alle vermoedens juist waren. En eerlijk gezegd, het werd hoog tijd dat het Hofventje naar huis ging, want hij werd alsmaar brutaler en ging zich veel te goed thuisvoelen in de Hoftuin.....

En ja hoor! Het Hofventje bleek dus Mees te zijn; zijn mens herkende hem direct! Blijdschap alom natuurlijk.
Mees is 9 maanden oud en woont niet zo gek ver van de Hoftuin vandaan. Hij ging er vandoor toen zijn mens op vakantie was. Maar om in het Hof te komen heeft hij wel de gevaarlijke weg moeten oversteken! En toen is hij waarschijnlijk de kluts kwijtgeraakt en wist hij niet meer waar hij was. Wat een geluk dat hij de Poort naar de Hoftuin vond, een plek waar hij veilig was voor langsrazende wielhuizen en waar het juiste soort mensen woont. Thuis heeft Mees ook de beschikking over een tuin met daar omheen een hoge muur, alleen is de muur blijkbaar niet hoog genoeg voor Mees meer; hij besloot dus de wijde wereld in te gaan.

Natuurlijk moest Mees na de overdracht eerst eens goed door zijn eigen mens geknuffeld worden. Zij vertelde dat ze met Mees in een groot huis woont met meerdere mensen, dus geen wonder dat Mees zo sociaal is en zonder angst bij andere mensen binnenloopt. En ja, het is misschien nu wel tijd om wat aan die pingpongballetjes te doen heh? Dat was het mens al van plan en zal daar nu wat meer haast achter zetten.....






Nou, toen was het tijd om afscheid te nemen. Nog een laatste aai van de pleegmoeder, die erg heeft genoten van de aanwezigheid van Mees in de Hoftuin en hem al die tijd van hapjes en knuffels heeft voorzien.
En natuurlijk was Bohr erg blij dat haar concurrent werd opgehaald; zij wil best een vriendje in huis, maar niet zo'n uitgelaten ventje als deze.
Wel Mees, nu maar in het reisbakkie, heh?










En denk eraan: niet meer die gevaarlijke weg oversteken!
Daar ging Mees dan, terug naar zijn eigen huis; ook zijn vakantie was nu echt afgelopen!
En Mees, horen wij nog eens wat van je? Ja toch zeker?!
Dag lieve Mees! Het ga je goed!

10 opmerkingen:

ina zei

Zag ik het nou goed: ontsnapte Mees uit zijn reismandje voor ons huis? Gelukkig liet hij zich weer snel pakken en in een tas stoppen. Tijd voor een nieuw mandje? Of zat het gewoon niet goed vast?

Mevrouw Katblad zei

Het was een geleend bakje. Maar wij hebben dit voorval niet meegemaakt; hopelijk is hij toch goed thuisgekomen... Het zal toch wel?

Saskia (Mees' baasje) zei

Hier een berichtje van de baasjes van Mees:
Mees is weer veilig thuis! Hij ontsnapte inderdaad nog even uit het bakje maar ging er gelukkig niet vandoor. Hij is in de reistas naar huis gebracht en voelt zich weer helemaal op z'n gemak!
het was even wennen, en hij keek met heimwee door het raam naar buiten, maar toen die eenmaal doorhad dat hij weer thuis was heeft ie de hele nacht op bed liggen spinnen!
Hij heeft sinds gister ook een moie rode halsband met z'n naam erin en hij gaat maandag naar de dierenarts voor een chip en castratie...

Nogmaals heel erg bedankt allemaal en ik geloof dat Mees weken nodig zal hebben om bij te komen van al zijn avonturen! Erg leuk om het op de site te lezen trouwens!

Wellicht tot ziens (het bakje komt snel terug)!

Groetjes
Saskia en Jeroen

katja zei

Hé, wat heerlijk, zo'n gelukkige afloop van een 'vermissing' ! Die Mees, dat hij dan ook nog weer uit dat bakje ontsnapt zeg ! Hopelijk gaat hij niet meer zo 'ver' op avontuur (al die drukke wegen daar in de buurt).
Saskia en Jeroen, leuk dat jullie even de 'rest' van het verhaal van Mees' thuiskomst hier vertellen ! Als jullie het leuk vinden kunnen jullie misschien nog eens een stukje over Mees insturen voor 'de bijlage' !

katja zei

O ja, ik vind het trouwens wel een geruststelling om te horen dat het dierenmeldpunt dus ook echt 'werkt'...dat als iemand zijn/haar vermiste kat daar meldt, dat de persoon van het meldpunt ook echt de combinatie maakt (bij Amivedi heb ik daar wel eens mijn twijfels over).

Hans zei

Wat fijn om deze goede afloop te lezen!

En, zoals ik al in een gewoon mailtje heb geschreven, wat lag die etalagekat er vanmiddag weer heerlijk te pitten. Heb niet eens een poging willen doen om op het raam te kloppen, daarvoor was hij (ga uit van een kater) in een veel te diepe slaap!

Leen zei

Een spannend verhaal, met een goede afloop. Weer een triomf voor het Leidsch Katblad!

Wilma zei

Wat geweldig dat Mees zijn personeel weer terug heeft gevonden. En wat zijn zij gelukkig met zo'n lekker ventje als Mees.
Dag lieve Mees, ik heb van je genoten!

Annemieke zei

Na een week weg had ik een lekkere portie katblad! Gelukkig kon ik dus meteen doorlezen en zat ik niet zo lang in spanning over hoe het zou aflopen met het hofventje. Fijn dat Mees weer thuis is.

Mevrouw Katblad zei

Veel sterkte bij de dierenarts! Zo'n ingreep is gelukkig een "fluitje van een cent"....