Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 18 juli 2010

Tikkie onrustig - Wie kent hem???

Dit knappe ventje was vanochtend op bezoek bij Bohr. Nee, wij kennen hem niet en vermoeden dat hij op sjouw is gegaan.
Hij kwam trouwens niet zozeer voor Bohr als wel voor haar voerbakje, en stond een enorme partij te schrokken.
Wie is hij? Waar komt hij vandaan?
Overigens, hij schijnt al een paar dagen in onze buurt rond te lopen, gaat graag naar de Hoftuin en probeert daar bij een ieder die voerbakjes heeft staan, binnen te dringen. Ja, en dat kan maar één ding betekenen: hij heeft HONGER!







Hij is ook wel erg aan de magere kant trouwens. Misschien zwerft hij al langer rond en heeft hij de afgelopen dagen weinig of niets kunnen eten. Deze haarfabriek is nog niet zo oud, maar zijn bitterballetjes zijn volgroeid; misschien is dit zijn eerste ontdekkingsreis wel!?







Verder is deze mooie jongen sociaal en vriendelijk, al is hij een tikkie onrustig, dat wel. Hij draagt geen bandje maar is wellicht gechipt.
En nu dan de hamvraag:
Wie kent deze kanjer en weet waar hij thuishoort?
Hij staat (nog) niet op de site van het dierenmeldpunt trouwens, want daar hebben wij natuurlijk allang op gekeken....
Maar mocht u iets weten wat wij niet weten: mail ons! Dit ventje moet toch gewoon weer naar zijn eigen huis en mens terug? Nou dan!

5 opmerkingen:

Hans zei

Hij ziet er wel goed verzorgd en gezond uit!

Hans zei

Na mijn eerste reactie: is ie misschien gedumpt vanwege de vakantie? Jong, in een impuls aangeschaft voor de kinderen en nu met complete bitterballetjes (mooie omnschrijving trouwens!) net in de zomer aan het sproeien geslagen in huis!?
Is ook een mogelijkheid.

Wilma zei

Ik ben benieuwd of hij gechipt is.
Mooi manneke trouwens!

Priscilla zei

op amivedi staat er een die erg veel op hem lijkt, maar is het toch niet volgens mij. Heb je ook een lijntje met Amivedi??

Mevrouw Katblad zei

Wij kijken regelmatig. Het ventje staat trouwens nu met onze foto op dierenmeldpunt de Provincie als "gevonden"......