Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 27 juli 2010

Tankstation

Steeds vaker zien wij onze nieuwe buurtgenoot Wamy langskomen. Hij heeft dan duidelijk behoefte aan een paar slokjes water, en toevallig hebben wij een soort tankstation voor de deur! Dat heeft Wamy natuurlijk al lang in de gaten.









De fotograaf roept vanachter het raam zijn naam en Wamy kijkt even op. Werd hij nu geroepen? Het klonk niet zo hard en dus is Wamy er niet helemaal zeker van. En daar de dorst nog niet over is, duikt hij maar snel weer met zijn snuit in de waterbak.









En als zijn keeltje voldoende is gesmeerd, draait Wamy zich om. Had hij daar niet de Boez gezien? En zat er niet een oude dame op een stoel bij het raam?
Ja, Wamy moet de buurt nog beter verkennen en ook zijn harige bewoners. Hij heeft er helemaal zin in! Als wij echter even later met de camera naar buiten gaan, gaat Wamy er vandoor. Nee, wij hebben zijn vertrouwen nog niet gewonnen en aan Wamy gaan wij een hele dobber hebben; hij is nogal schuw. Maar alles heeft zo zijn tijd nodig, heh? Tja.

1 opmerking:

Hans zei

Nou, valt wel mee hoor, zo schuw is ie niet, want dit zijn mooie foto's van hem!