Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 20 juli 2010

Saaie dag

We gingen op pad met de reporters Japekoppie, Cera en de Boez, nog voor het zo warm werd. De stemming zat er goed in en ze begonnen vol goede moed aan de inspectie van de Kruidentuin.
Op bijgaande foto ziet u hoe Japekop enkele takjes besnuffelt, probeert de geuren in kaart te brengen om vervolgens een poging te doen om oorsprong, leeftijd en nog meer van die zaken op een rijtje te zetten. Hij neemt daar altijd ruim de tijd voor want het is een moeilijke taak die met de nodige nauwkeurigheid uitgevoerd moet worden. Ondertussen controleerden Cera en de Boez de kruidenplanten en omheining (paaltjes) van het centrum van de tuin, ook erg belangrijk.

Maar toen het tijd was om door te gaan naar de Parallelstraat, was Japekoppie nog lang niet klaar met de takjes en het zag er niet naar uit dat hij met ons de ronde zou gaan vervolgen. Helaas moesten we toen besluiten zonder hem verder te gaan; Cera en de Boez zaten daar trouwens helemaal niet mee.






In de Parallelstraat deed de Boez goed zijn best om bijzondere zaken op te sporen (op de foto ziet u hem bezig met de omgeving van enkele plantenbakken te contrôleren), maar de straat zag er goed uit, er lagen geen resten uit vuilniszakken of andere noemenswaardige zaken op de straatstenen. Eigenlijk wel een beetje saai dus, maar aan de andere kant wel weer zoals het nu eenmaal hoort te wezen.





Er waren geen andere haarfabrieken in de Parallelstraat te bespeuren, en dat maakte de wandeling ook nog eens behoorlijk saai. Zo kwam het dan ook dat we vrij snel het gevaarlijke water naderden. En de Boez, die daar nu al enkele malen voorbij is gekomen, heeft geen moeite meer met het volledig uitlopen van de Parallelstraat en het wandelen over de kade. Er moest uiteraard nog wel wat gesnuffeld worden aan de diverse struiken, maar dat klusje werd vrij rap geklaard.










En omdat het vakantie is en er veel mensen zijn vertrokken naar verre landen, liggen de bootjes er een beetje verlaten bij.
Boez dacht wat in de gracht te zien, maar wij konden niet ontdekken wat. In elk geval waren er geen eenden, futen of meerkoeten te zien. Misschien had een drijvend bierblikje zijn aandacht getrokken?







Ja, aan de ogen van de Boez te zien moest er echt iets bijzonder in het water zwemmen of drijven!
Helaas, de fotograaf had blijkbaar niet de juiste bril op of Boez zag spoken.
Onze wandeling was en bleef nog even saai....








Hield de Boez ons soms voor de gek?
De fotograaf bleef nog een poosje uitkijken naar wat er nu zo bijzonder was, maar kwam er niet achter. Tenslotte gingen we maar terug naar de redactie om te zien of daar nog iets opmerkelijks was gebeurd, maar ook daar was het vreselijk saai. Japekop keerde even later terug, mevrouw T.T. lag op haar stoel en is daar gebleven tot de zon om de hoek kwam, en de rest van de dag bleef iedereen voornamelijk binnen omdat het daar een paar graden minder warm was dan buiten. Mevrouw Katblad is nog even de stad ingegaan, maar daar was het nog veel warmer dan in de Katbladstraat!
's Avonds koelde het lekker af en was het voor onze haarfabrieken tijd om de poten weer eens te strekken. Dat hebben ze dan ook de hele nacht gedaan, dat wil zeggen dat er niet in huis geslapen is. Nog één keer gingen wij in het holst van de nacht naar beneden om de haarfabrieken binnen te roepen, maar dat was onbegonnen werk. Pas net, op ontbijttijd, zijn ze weer op de redactie gearriveerd. Samen met Oscar, want die is dus ook de hele nacht buiten geweest. Wel, e.e.a. zal wel betekenen dat ze vandaag weer de hele dag op bed of elders zullen liggen snurken. En dat betekent dan dat het weer een hele saaie dag zal worden! Dan kunt u daar alvast rekening mee houden.....

Geen opmerkingen: