Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 12 juli 2010

Juffrouw Sokkevoet!

Op onze ronde door de Parallelstraat, zagen wij opeens een vreemde haarfabriek in een raamopening. Eerst dachten wij - heel even - Charli te herkennen (hij is namelijk brutaal genoeg om bij anderen naar binnen te stappen), maar toen wij dichterbij kwamen werd het ons duidelijk dat het hier een nieuwe bewoonster betrof. En omdat mevrouw Katblad gruwelijk nieuwsgierig is en ALLES over de haarfabrieken in de Katbladbuurt wenst te weten, klopte ze ongegeneerd aan. En zo vernamen wij dat deze mooie, jonge damespoes de naam "Juffrouw Sokkevoet" draagt.

Wel, deze juffrouw mag er wezen, dat zagen wij al direct. Felle, nieuwsgierige ogen, mooi glanzende, donkere vacht, prachtige tekening op haar fraaie voorkopje. Zo!
En haar achtergrond?
Juffrouw Sokkevoet werd gevonden in een flat; zij was daar achtergelaten door de ex-bewoners. Zo kwam zij in het asiel terecht. Afgelopen maart werd zij door haar nieuwe mensen opgehaald en meegenomen naar de Parallelstraat, waar zij zich al aardig thuisvoelt. Als haar mensen thuis zijn, mag zij door het openstaande raam de straat verkennen, maar anders mag zij zich vrij over het dak bewegen.
Wij hadden onze reporters trouwens bij ons toen wij bijgaande foto's maakten. Het hij-mens herkende direct onze Boez als ruziemaker. Ja, het schijnt dat onze jongste er niet voor terugdeinst het nieuwe achterbuurmeisje op agressieve wijze duidelijk te maken dat het dak tot zijn territorium behoort en dat zij daar dus moet wegblijven.... Nou, dat weten we dan ook weer!

Boez was dan ook doorgelopen en bleef niet voor het huis van juffrouw Sokkevoet rondhangen. Hij voelde waarschijnlijk wel aan dat we het over hem hadden en dat hij er niet zo goed vanaf kwam.
Cera was ondertussen op een wielhuis gaan zitten, en wachtte geduldig tot mevrouw Katblad klaar was met haar gesprek. Oscar liep wat nerveus heen en weer, en toen juffrouw Sokkevoet uit het raam de straat op sprong, kwam hij haar tegemoet om zich aan haar voor te stellen.
Oscar was heel beleefd en voorzichtig, maar juffrouw S. had zo haar twijfels over zijn betrouwbaarheid. Nou ja, dat komt wel meer voor bij een eerste kennismaking, en we moeten niet vergeten dat de juffrouw nog maar kort in de Parallelstraat woont, nog moet wennen aan haar nieuwe omgeving en meer zorgen aan haar kopje heeft. Maar we weten zeker dat wij Juffrouw Sokkevoet vaker gaan zien! Wij  heten haar, namens de voltallige redactie, van harte welkom in de Katbladbuurt en wensen haar een succesvolle inburgering toe.

4 opmerkingen:

katja zei

Wat een prachtige poes is juffrouw Sokkevoet !!! Hopelijk komen jullie haar nog vaak tegen op jullie ronde !

Hans zei

Ah!!!! Daar ligt dus het antwoord op jou nooit opgeloste onverklaarbare ruzies op het dak!

Mevrouw Katblad zei

Nou, alleen maar die ruzies sinds maart dan, heh? En dan hebben we ook nog Luna, Bel en Simba!

Annemieke zei

Wat een mooie poes! Ik kijk nu al uit naar verdere rapportages over haar.