Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 23 juli 2010

Geen leven zo...

Bolle Wangen was gekomen, met zijn sirene op volle sterkte. En zijn behoefte was groot, dat werd al gauw duidelijk. Bij gebrek namelijk aan lekkere, gewillige wijffies, koos hij Oscar uit en begon hij hem lastig te vallen met zijn avances. En Os beging een grote fout door BW in eerste instantie vriendelijk tegemoet te treden. Ja, een grote fout. Want vervolgens liet BW (Pincho dus heh?) de arme Os niet meer gaan.....





Toen Oscar eenmaal door had wat de bedoelingen van BW waren, deed hij zijn uiterste best om zich uit de voeten/poten te maken, maar de behoeftige liet hem niet met rust en bleef hem volgen.










Wij zagen in de gauwigheid dat BW weer aardig gehavend is. Behalve dat zijn neus weer behoorlijk gekrast is, had hij een gemene wond achter zijn wang. En weer gingen wij ons afvragen hoe iemand die van zijn beest houdt, hem zo kan laten rondlopen. Een kat in de stad die de straten met zoveel andere haarfabrieken moet delen, hoort in onze ogen niet ongecastreerd rond te lopen. Hij is niet alleen een gevaar voor zichzelf maar bovendien ook voor andere katten. BW zelf kan daar natuurlijk niets aan doen. Zijn mens wel.


Oscar wilde duidelijk niets met BW beginnen, maar BW accepteerde geen "nee" als antwoord. Wij kunnen zelfs stellen dat hij behoorlijk vervelend werd; hij kon Os niet met rust laten. Zo bleef Oscar maar heen en weer lopen in zijn poging om zich van zijn achtervolger te ontdoen. Zonder resultaat dus.








En toen de Boez en Cera kwamen kijken wat er allemaal aan de hand was, viel BW hen aan. Eerst kreeg Cera een stel klappen, daarna werd de Boez gemept en BW trachtte hem zelfs te bijten. Natuurlijk ging ons dat te ver. Veel te ver.
Mevrouw Katblad deed een poging BW de straat uit de zetten middels een flinke blaaspartij, maar BW werd toen nog agressiever en dreigde haar aan te vallen!

Vervolgens begon BW weer met de achtervolging van Os, die inmiddels (in defensieve houding) een ander plekje had opgezocht in zijn poging buiten schot te blijven. De Boez wilde zijn vriendje niet in de steek laten, maar durfde slechts van een afstand toe te kijken. Mevrouw Katblad deed hetzelfde, ook een beetje bang geworden door de agressiviteit van BW (die dus eigenlijk Pincho heet).










Maar helemaal Oscar in de steek laten deden wij niet, en we zetten de bezem gereed voor het geval. Ook moesten we denken aan de haarfabrieken die reeds door BW in de gracht zijn gedreven, en ook daarom dus wilden we de Os in de gaten houden.
Gelukkig liep het allemaal goed af doordat BW tot de conclusie leek te komen dat Os geen geschikte huwelijkskandidaat voor hem was. Wij haalden opgelucht adem toen hij uiteindelijk onze straat verliet.

Nogmaals, BW (Pincho) zelf kan er allemaal niets aan doen. Het is zijn mens die veranwoordelijk is voor hem, en ook voor de schade die BW aanbrengt. Wij roepen dat mens op om Pincho onder behandeling te stellen. Een kat in een stad heeft echt geen leven zo... Om dan nog maar niet te spreken over de gevolgen van zijn gedrag voor de andere haarfabrieken.

6 opmerkingen:

Hans zei

Ja,

dat ventje mag wel eens 'geholpen' orden! Ook voor hem beter.

ina zei

Ik ben het helemaal met mevrouw Katblad eens! Je kunt leuk roepen dat dit de natuur is, maar dan moet je met je kat op een boerderij gaan wonen en niet in de stad.

Anoniem zei

Wat zielig voor alle partijen en
mens, een waterpistool voor de ordehandhaving is soms een uitkomst voor de veiligheid
Bij kinderspeelgoed;
Met waterpistool Sharky kun je 10 meter ver water spuiten.
Arme Oscar en BW en alle reporters,
sterkte hoor jongens

Mumu uit Laren

Mevrouw Katblad zei

Waterpistool is een goed idee. Dank u wel voor deze suggestie.

Wilma zei

Arme BW. Zijn mens heeft duidelijk geen benul van wat hij hem aan doet!

Hans zei

Nee, Ina, dat is nog niet eens waar!

Een goede vriend van me woont in een oude watermolen in Hazerswoude dorp. naast een boerderij, met boerderijkatten.
Hij heeft me verteld over het leven van de katten daar. De katers vermoorden de pasgeboren kittens, zodat de poezen weer krols worden, zodat ze iedere kat weer kunnen dekken. De jonge poezen kennen geen mensen en zijn niet onder te brengen omdat ze niet te socialiseren zijn. En de aantallen beginnen daar ook uit de hand te lopen. Ik hoop dat de eigenaar van Pincho dit te zien krijgt. . . .