Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 11 juli 2010

Geen heldin

Als u goed kijkt, ziet u (op de foto uiteraard) in het dakraam een haarfabriek zitten. Jazeker, het is Bohr! Nee, we weten niet wat Bohr daar doet, waarschijnlijk zit ze gewoon de Hoftuin in de gaten te houden.









Zo ziet u haar wat beter.
Bohr was een paar minuten daarvoor nog gewoon in de tuin, en zelfs met Harremans samen de schuur aan het controleren. Maar toen een mens diezelfde schuur binnenkwam en ging lopen rommelen, namen ze verschrikt de poten. Har bleef nog wat in de tuin zooien, maar Bohr was dusdanig geschrokken dat ze haar huis binnenvluchtte en daar het hoogste plekje opzocht. Een beetje overdreven reactie, dat wel, maar Bohr is nu eenmaal geen heldin. En even later kwam ze gewoon weer naar beneden en hebben we haar nog in de tuin zien rondscharrelen, en zelfs een stukje tonijn van de bbq zien eten. (Nee, niet gejat maar eerlijk gekregen.) Tot zover dit belangrijke nieuws.

2 opmerkingen:

katja zei

Misschien heeft het ooit wel in het Katblad gestaan, maar telkens als ik de naam Bohr lees vraag ik me af of ze vernoemd is naar Niels Bohr en zo ja, waarom :-)
Het is trouwens wel een prachtig uitzichtpunt dat ze heeft gekozen !

de redactie zei

Een goede vraag. Wij zullen eens gaan informeren.