Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 21 juli 2010

De hemel weet waarom

Rooie Gijs:
Goedemorgen mevrouw Katblad. Ja, ik heb het gehaald. Helemaal door de Poort, toen de straat over en nu voor uw deur dus. Nee, het ging niet gemakkelijk want ik loop heel erg slecht. Oh, u had dat al gezien?
Maar goed, ik ben er nu.







Nee, ik weet niet meer wat ik nu eigenlijk kwam doen. Daarom ben ik er maar even bij gaan liggen, dan kan ik er rustig over nadenken. Pesten kwam ik zeker niet, want ten eerste is het daarvoor te warm en ten tweede breng ik dat niet meer op, fysiek gezien dus. Ja, ik laat ze allemaal maar lopen. Ik heb inderdaad mijn vreemdelingenbeleid los moeten laten want ik heb het veel te druk met mijzelf. Om overeind te blijven dus en in de gaten te houden waar ik ben en wat ik daar doe.
En nu zit ik dus bij u voor de deur. De hemel weet waarom, maar dat doet er niet toe. Ik denk dat ik me maar weer ga voorbereiden op de zware terugtocht. Naar huis dus, heh? Ja.
Die kleine dunne grijze die hier rondhobbelt, is die van u? Een asielzoeker dan misschien? Ach, u weet het dus ook niet. Nee, laat hem maar lopen. Het interesseert me niet meer zo. Wel, ik ga mij nu voorbereiden op mijn vertrek. Stapje voor stapje, ja. Leuk u weer even gezien te hebben en misschien tot een volgende keer heh? Ja, wie weet......

2 opmerkingen:

Hans zei

Je wordt oud, Gijs!

ina zei

Ach, arme Gijs, wat zie je er slecht uit! Wordt het niet eens tijd voor een bezoekje aan de dierenarts?