Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 30 juli 2010

De bevrijdingsactie

Gekrijs op het dak en een hoop ander lawaai, zoals het stampen en glijden van kattenpootjes. Natuurlijk moesten we gaan kijken wat er aan de hand was en troffen de Boez aan op één van de platte daken. Hij hing over de rand van een goot en keek naar beneden, op een binnenplaatsje.
Boez, wat heb je uitgevreten? Je hebt toch niet iemand de diepte in gejaagd, heh?







Nou, dat had onze lieve Boez dus wel.
Daar ver beneden zagen wij Luna zitten, en dat terwijl ze daar niet hoort en er normaal gesproken ook niet kan komen. Tenzij ze van het dak wordt afgeslagen dus.
(U ziet haar aan de voet van de parasol.)








Hoe is het met je Luna? Niks gebroken?
Je zit wel steeds raar met je tong te doen! Heb je erop gebeten misschien?
Arme Luna. Nee, erg lekker voelde ze zich niet en bovendien zat ze daar opgesloten. Alleen maar steile muurtjes zonder klimop, geen openstaande deuren of ramen.
Wat nu?





Ja Boez, daar heb je weer eens mooi voor problemen gezorgd. En hou eens op met dat naar beneden kijken, want dat helpt ons ook geen zier en je maakt Luna alleen nog maar meer overstuur op deze manier. Wat dacht je ervan om maar eens naar binnen te gaan? Op te donderen, ja?
Nee, Boez wilde niet opdonderen. Hij zag namelijk de ernst van het probleem niet in maar vond de hele zaak vooral erg komisch.




En Luna kon Boez wel vermoorden, dat maakte haar boze blik naar boven wel duidelijk.
Wat te doen, mevrouw Katblad?
Wel, eerst maar eens aanbellen bij het mens van Luna, dus het dak af, de straat op en naar de Parallelstraat waar het huis van Luna zich bevindt.
Het mens deed open en mevrouw Katblad vertelde beschaamd haar verhaal. Inderdaad een lastig probleem, vond ook het mens van Luna. Want het plaatsje waar Luna opgesloten zat, was niet toegankelijk; de mensen die daar woonden waren met vakantie.
Tja, de enige mogelijkheid om Luna te bevrijden was een trap van het dak af laten zakken en haar op te halen! Dus zo gezegd, zo gedaan. Eerst een lange ladder geleend, want de huishoudtrap van mevr. Katblad bleek niet geschikt. We zullen u verder de details besparen van de klimpartij (door het mens van Luna) over wat kleinere schuurdakjes, waarvan de stevigheid niet helemaal zeker was en waar geen houvast bleek te zijn. We zullen u verder ook niet vertellen over hoe mevr. Katblad alsmaar "Voorzichtig" en "KIJK UIT" riep, alsof dat nou zoveel zin had.

We vertellen u wel dat het mens veilig via de ladder op het binnenplaatsje kwam, dat hij vervolgens Luna meenam de ladder op en haar neerzette in de dakgoot, waar vandaan zij zelf via een aantal schuingelegde dakpannen naar het slaapkamerraam kon komen.
Het mens van Luna nam dezelfde route terug en zakte niet door de dakbedekking, gleed niet uit etc. Eind goed, al goed dus.
En de Boez? Die heeft alles gevolgd en vond het op zijn manier reuze spannend allemaal. En toen de rust op het dak was wedergekeerd, zocht hij nieuw vertier. Deze keer gewoon op straat.
Luna leek overigens geen nare gevolgen te hebben overgehouden aan haar valpartij. Mocht daar nog aanvullend nieuws over komen, zullen wij u dat zeker niet onthouden.

4 opmerkingen:

ina zei

Wat ben je een doerak, Boez.
Gelukkig is het goed afgelopen.

Annemieke zei

Boez toch! Je was altijd zo lief...Nu lees ik twee keer in een week dat je een andere kat loopt te pesten. Gelukkig is het allemaal weer goedgekomen met Luna! En het was vast een mooie show om te zien hoe ze gered werd. Daar geef ik de Boez dan weer gelijk in.

marian zei

Jammer dat hier geen filmpje van is...!

Wilma zei

De aanleiding is minder leuk, maar die dat geloer naar beneden van De Boez is toch wel heel erg komisch!