Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 27 juli 2010

Centjes zoeken

Lekker water heh, Cera? Ja, het nat op de glijbaan smaakt altijd goed, niet? Maar je drinkt helemaal niet! Nee, je staat te snuffelen! Heb je geen dorst? Of zit er iets vies in het water? Wel, laat mevrouw Katblad maar eens kijken.









Aha! Cera heeft centjes gevonden! Een muntje van tien en een muntje van twintig. Nee, daar kunnen we nog geen blikje Gourmet voor kopen helaas, maar het is een beginnetje, heh?
Weet je wat? We gaan nog meer centjes zoeken! Geld ja. Waar je dat kunt vinden? Wel, begin maar eens in de kroeg. Daar kom je toch vaker? Op de grond inderdaad. Zullen we je een tasje omdoen? Ja, en als je nog meer van die muntjes hebt gevonden, gaat mevrouw Katblad voor jou naar de winkel. Om lekkers te kopen ja.
Vind je dat geen goed idee? Nee? Wat ontzettend jammer nou!

1 opmerking:

Hans zei

Hoi Cera,

mijn moeder zei altijd als ik een muntje gevonden had: Hans, dat is het begin van het miljoen. Daar kan je heel veel bakjes Sheba voor kopen. Dus neem de raad van mevrouw katblad maar aan! (dat tasje dus!).