Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 6 juli 2010

Bitterballen?

Nu weten we het zeker, Cera gaat af en toe naar de Kroeg. Ja, want achter op het Zooiplein is een klimop waar ze langs naar boven gaat, en daar weer achter is de Kroeg. En Cera blijft soms uren weg, reageert dan niet op ons geroep en blijft onvindbaar. Maar laatst zagen wij haar bij toeval rondscharrelen; ze kwam vanachter de schutting vandaan en daar ligt dus het verderfelijke etablissement. Helaas zullen we deze Kroeg dus een keer moeten bezoeken om erachter te komen of ze soms ook bitterballen krijgt toegeworpen, of andere zooi. Of misschien heeft ze daar wel een geheime liefde zitten, wie zal het zeggen! In elk geval heeft de Boez er dan recht op om dat te weten. En mevrouw Katblad trouwens ook. Wij maar elke dag verantwoord voer serveren en ervoor zorgen dat Cera niet te dik wordt (het lijkt wel of ze blijft groeien), en zij haar schade inhalen in de Kroeg? Nee, zo zijn we niet getrouwd. Wie gaat er mee de Kroegbaas ter verantwoording roepen? Er zit Dommelsch op de tap. De kwaliteit van de wijn kennen wij (nog) niet.
Foto: bovenop de schutting probeert Cera zich te verstoppen.

2 opmerkingen:

Hans zei

Ik ga wel eens poolshoogte nemen. het bazinnetje (mijn collega) van de borderliner zit er ook wel eens!

Mevrouw Katblad zei

Goed zo! En eerst het speurwerk heh? Dan pas aan het bier....